Liikkujan viikko

Joensuu osallistuu Euroopan Liikkujan viikkoon ja järjestää tapahtumia tapahtumaviikon aikana (16.–22.9.). Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Tänä vuonna Euroopan Liikkujan viikon pääteemana on kävely.

TAPAHTUMAT

Lauantaina 14.9. (varaslähtö Liikkujan viikkoon) Uimaharjun kävelytapahtuma klo 13-17

Liikkujan viikon pääteeman mukaisesti teemaviikko avataan kävelytapahtumalla. Kävelytapahtuman aloitus ja kokoontuminen tapahtuu klo 13 Uimaharjun kirjastolla. Kävelyn järjestäjä on Uimaharjun Taajamayhdistys ry. Lisätietoja.

Tiistaina 17.9. Viisaan liikkumisen -päivä

Työpaikat haastetaan kampanjoimaan viisaan liikkumisen puolesta. Työpaikoilla voidaan järjestää esimerkiksi aamupalaa viisaasti töihin saapuneille. Joensuun kaupunki osallistuu teemapäivään ja kaikkien työmatkansa kävelevien, pyöräilevien ja linja-autoilevien kaupungin työntekijöiden kesken arvotaan lähiruokakori.

Keskiviikkona 18.9. Viisaan liikkujan aamupala 

Kävellen ja pyöräillen arkiaamun työ-, koulu-, asiaointi- tai opiskelumatkaa kulkeville tarjolla aamupalaa klo 7.30–9.00. Tarjolla on mm. kahvia, teetä, pientä suolaista ja banaaneja. Tapahtuma järjestetään Ylisoutajan sillan kupeessa Rantakadulla. Tapahtuma Facebookissa.

Keskiviikkona 18.9. Pyöräilyn valokulkue 

Ideana on koota mahdollisimman suuri pyöräkulkue ja tehdä siitä näkyvä valoin. Osallistujille jaetaan pyörän valo lähtöpaikalla, jos omaa valoa ei ole mukana. Pyörän tuunaaminen etukäteen lisävaloin (valokaapeli, ulkovalot tms.) on sallittua, ellei jopa suositeltavaa! Kaikkien kulkueeseen osallistujien kesken arvotaan Iikan pyörävarikon tuotepalkintoja. Yhteistyökumppanit Ravintola Kerubi, Liikenneturva, Joensuun Polkijat ja Iikan pyörävarikko. Tapahtuma Facebookissa.

Klo 19.15 Kokoontuminen torilavan edessä. Pyörän valojen jakaminen 50:lle ensimmäiselle kulkueeseen osallistuvalle.

Klo 19.30 Asettuminen kulkueeseen ja lähtö. Valokulkueen reitti: tori -> Itäsilta -> Ylisoutajan silta -> Sirkkalan silta -> rautatiesilta -> Ilosaari

Klo 19.50 Saapuminen Ilosaareen ja Kerubiin. Kerubi tarjoaa kaikille osallistujille kahvin tai mehun.

Torstaina 19.9. Säpinää, seniorit -kampanjan Pelipäivä & tasapaino -päivä

Miten peleillä hankittu tasapaino auttaa arjen kävelyssä) Lisätietoja

Perjantaina 20.9. Bussilla pääsee! -kampanja (lisätietoja tulossa)

Kampanjapäivänä matkustat maksutta bussilla kaikessa Waltti-liikenteessä Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntien alueilla. Tällä kertaa kampanja-aluetta on laajennettu ja pääset matkustamaan myös ELY:n Waltti-liikenteen vuoroilla esimerkiksi Tuupovaarasta ja Enosta Joensuuhun. Waltti-liikenteen aikataulut ja reitit löydät internet-sivuilta jojo.joensuu.fi tai JOJO:n aikatauluvihkosta.

Mikä ihmeen Liikkujan viikko? Tämäpä se.