I cycle Joensuu – Pyöräilyreitit

Joensuun pyöräilyreittien moninaisuus vie uusiin maisemiin

Pyöräillen näet ja koet Joensuun parhaiten. Pääset ajamaan aivan jokivarsia ja pyöräkatuja pitkin, ylittämään Ylisoutajan sillan tai vaikka uimarannalle.

Kaupungin ylläpitämiä yhdistettyjä pyöräteitä ja jalkakäytäviä on 311 km sekä 50 km jalkakäytäviä. Lisäksi Joensuussa on Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylläpitämiä yhdistettyjä pyöräteitä ja jalkakäytäviä 74,5 km.

Ajantasaisen kuvan arki- ja maantiepyöräilyn mahdollistavista pyöräteistä saa parhaiten Joensuun kaupungin karttapalvelusta.

Joensuun seudun polut kutsuvat yli 200 kilometrin ilotteluun. Yhtenäinen reitistö sisältää monipuolisesti erilaisia polku- ja tieosuuksia, jotka palvelevat erityisesti maastopyöräilijöitä. Hyviä reittivaihtoehtoja tarjoavat esimerkiksi Lykynlammen ja Pärnävaaran maastot. Lisätietoa Joensuun seudun poluista

Joensuun pyöräilyn pääverkkoon voi tutustua Joensuun kaupungin Oskari-karttapalvelussa

Pyöräilijöiden ja kävelijöiden määriin keskustan alueella voi tutustua liikennelaskureista. Ylivoimaisesti suosituin kohta on Ylisoutajan silta, joka ylitetään kävellen ja pyöräillen keskimäärin noin 2600 kertaa vuorokaudessa.